De Vereniging

VINTRES werd in 1991 opgericht als informele vereniging door een stel studenten met een visie op de toekomst. In 1992 werden de statuten ingeschreven in de registers en sindsdien is VINTRES niet meer weg te denken uit het studieverenigingsleven van Groningen. VINTRES behartigt nu alweer 24 jaar de belangen van Internationaal en Europees Recht studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit gebeurt door het organiseren van inhoudelijke activiteiten, studiegerelateerde reizen naar Europeesrechtelijke centra en internationale bestemmingen. Verder onderhoudt VINTRES hechte contacten met universitaire docenten, bedrijven, advocatenkantoren en andere toekomstige werkgevers. Door ontwikkelingen als globalisering en Europeanisering is VINTRES uitgegroeid tot een forum en samenzijn van studenten met ambities zonder grenzen. De opkomst van het civiel effect betekent dat de Internationale en Europees Recht student multidisciplinair wordt opgeleid en een breed carrièreperspectief heeft.

VINTRES biedt echter niet alleen de mogelijkheid aan haar leden om zich te verdiepen in haar toekomst maar er is ook plaats voor sociale en maatschappelijke ontwikkeling. Bij onder andere borrels, kroegcolleges en commissies kunnen VINTRES-leden netwerken met medestudenten, docenten en andere spelers op het Internationaal en Europeesrechtelijk toneel. Kortom VINTRES heeft de student Internationaal en Europees Recht alles te bieden!