Commissies

Solliciteren

Op de eerste plaats staan altijd onze leden en zonder hun inzet en enthousiasme zou onze vereniging natuurlijk niet kunnen bestaan. Actieve leden zijn altijd bijzonder welkom en schroom dan ook niet om te solliciteren voor een van onze commissies via bestuur@vintres.nl. Zo haal je het ultieme uit je studie en lidmaatschap. Elk jaar zorgen onze actieve leden voor onvergetelijke VINTRES-activiteiten in een van onze commissies. VINTRES kent 6 commissies die uiteenlopende activiteiten organiseren. Een korte omschrijving van de commissies is hieronder te vinden en meer informatie over onze commissies kun je tevens vinden in het linkermenu.

Internationaal Studie Project: Tijdens het jaarlijkse Internationaal Studie Project zullen er een aantal vakinhoudelijke activiteiten worden georganiseerd, maar is er uiteraard ook ruimte voor culturele en sociale activiteiten. Als ISP-commissie organiseer je deze verenigingsreis van begin tot eind. Steden die in het verleden met een VINTRES-bezoek werden vereerd zijn o.a. Kopenhagen, Madrid, Dubai en Rome, Wenen, Boedapest en dit studiejaar Istanbul.

Redactiecommissie: De redactiecommissie verzorgt drie keer per jaar de Opinio Iuris. Ons verenigingsblad wordt gevuld met interessante juridische en politieke artikelen, deels in het Nederlands en deels in het Engels geschreven. Is schrijven helemaal jouw ding, dan zit je bij deze commissie op de juiste plek.

Excursiecommissie: Elk jaar gaat VINTRES in november op excursie naar Brussel of Straatsburg om daar Europese instellingen, lobbygroepen en advocatenkantoren te bezoeken. De reis zal dit jaar naar Brussel gaan en als commissielid ga jij dit programma van deze 3-daagse reis invullen. Daarnaast is de excursiecommissie verantwoordelijk voor enkele dagexcursies die later in het studiejaar worden gehouden.

Carrièredagcommissie: Op de jaarlijkse Carrièredag kunnen leden door het volgen van workshops en lezingen een beeld krijgen van de verschillende carrièremogelijkheden. Als commissielid houd je je bezig met het vastleggen van interessante sprekers en organisaties, een mooie locatie en uiteraard promoot je de Carrièredag onder je medestudenten.

Activiteitencommissie: De activiteitencommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende informele activiteiten zoals het kerstfeest in samenwerking met studievereniging Nexus, de Nieuwjaarsborrel en het jaarlijkse Algemene Ledenweekend.

Kascommissie: Deze commissie verschilt van de andere commissies van VINTRES. Het heeft een formele functie binnen de vereniging. De kascommissie heeft tot taak om de rekening en verantwoording van het bestuur te onderzoeken en de boeken te controleren.